Vingerverf

Opzoek naar spelmaterialen met een meerwaarde voor het spel? Kijk eens in de Webshop van Kijk op Spel. Regelmatig zullen hier nieuwe spelmaterialen worden toegevoegd. Vragen over spelmaterialen? Welke materialen aansluiten bij de spelontwikkeling van uw kind? Welke materialen aansluiten bij de spelmaterialen die uw kind heeft? Stel ze vrijblijvend!

Spelen kun je leren

in samenwerking met Kijk op Spel

Vingerverf

 

Vingerverf is zeer geschikt om te gebruiken bij alle leeftijden kinderen. over het algemeen is vingerverf zeer goed afwasbaar (let hierop bij aankoop).

 

Gebruik ook andere materialen om verf aan te brengen op de ondergrond. Denk hierbij aan sate-prikkers, kwasten, kammen, papiersnippers, watten, folie, wattenstaafjes, vorken, messen, lepels en bijvoorbeeld touw.

 

Voeg ook eens materialen toe aan de verf voor extra effecten. Denk hierbij aan glitters, snippertjes, stukjes watten, zand, gras, bladeren, zaagsel, touwtjes en bijvoorbeeld takjes. Kinderen zullen waarschijnlijk een geheel ander spel laten zien.

 

 

 

Meer informatie over Spel en Spelontwikkeling?

Kijk op www.kijkopspel.nl

Extra spelidee

Leg een groot zeil op de grond met allerlei verschillende soorten papier. Smeer handen en voeten in met vingerverf en dans over het papier, ontdek en beleef!

 

Stempel met vingerverf door verschillende materialen in te smeren met verf. Takjes, bladeren, touw... Smeer het in, druk het op het papier en zie het resultaat. Laat kinderen vooral op hun eigen manier hun ontdekkingsreis beleven.